KUKA

Omakohtaiset kokemukset vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan vaikutuksista omilla lapsillani ajoivat minut aikanaan alan opintojen pariin. Opiskelin 3-vuotisen Tunnevyöhyketerapeutin diplomitutkinnon Helsingissä (sisältäen koululääketieteen perusopinnot), valmistuin 2016. Kouluttauduin vielä hierojaksi Gradialla vuonna 2017-18 ja kouluttaudun jatkuvasti lisää saadakseni mahdollisimman tehokkaita työkaluja ja ymmärrystä hyvinvoinnin ja terveyden alalta. 2019 toteutin haaveeni Voice massage -koulutuksesta ja voin tarjota nyt myös tätä loistavaa hoitomuotoa, jolla on purentalihashoidon ohella monia muitakin indikaatioita. Vauvahieronta on minulle tuttua siis  jo 11 vuoden takaa oman lapsen kautta ja kävin siihen Medika Novan koulutuksen Tampereella 2015, sekä Babybalance CareOy:n peruskoulutuksen 2020 ja jatkan lisää heidän koulutusmoduuleitaan. Päivitän kertaus- ja täydennyskoulutuksilla jatkuvasti osaamistani näillä kaikilla kehohoidon saroilla.

Vanhimman lapsemme selittämättömät vatsavaivat hävisivät yllättäin viikossa vyöhyketerapian avulla hänen ollessaan 2kk ikäinen.  Toisaalta nuorimman lapsen refluksin ym vatsavaivojen kohdalla vyöhyketerapiasta ei ollut apua, ja syyksi selvisikin vehnäallergia. Hoitona toimi parhaiten vehnän välttäminen ja yliherkkyys jäi pikkuhiljaa suoliston kehittyessä ja rauhoittuessa kokonaan pois.

Haluaisin lieventää turhaa koululääketieteen ja luontaislääketieteen kahtiajakoa. Myyvimmät lööpit syntyvät aina jomman kumman alan ylilyönneistä, mutta kun tavoitteena on ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi ja elinikäinen oppiminen myös itsensä ymmärtämisessä, molempia suuntauksia ja ajatusmalleja tarvitaan.

Eräs murrosvaihe elämässäni oli kun jätin sisäilmaongelmaisen työpaikkani, jotten menettäisi terveyttäni. Se oli ensimmäinen askel itseni kuuntelemisen tiellä – askel joka oli hyppy tuntemattomaan, mutta joka oli silloin pakko ottaa. Työ meni, mutta terveys jäi. Toisinpäin olisi ollut ikävämpi.

Hieroja opintojen kautta syvensin anatomista osaamistani ja tutustuin tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitoon. Voice massage tuntui loistavasti aukaisevan hengitystä, mikä on tärkeää jo rentoutumisen ja palautumisenkin vuoksi. Lisäksi olen aina rakastanut laulamista ja musiikkia, joten äänentuottoon ja hengitykseen vaikuttava hoito tuntui heti omalta. Voice massage myös lisää kehotuntemusta ja helpottaa hampaiden narskuttelijoiden purentalihasten kiputiloja. Eikä vähäisimpänä: parantaa asentoryhtiä ja hoitaa tehokkaasti niska-hartiaseudun kipuja.

Olet lämpimästi tervetullut!